Vaxholmslinjen

front-highres05

Beskrivningen av de 23 batterierna i den så kallade Vaxholsmlinjen med de kända bergsforten som Byvik, Oscar-Fredriksborg men även historien om ”atomlagret”, det lilla 4.batteriet.

Vaxholmslinjen hade under sina korta glansdagar 23 batterier och mängder med kanoner riktade mot en tänkt inseglande fiende.
De redan kända forten och fästningarna Vaxholms kastell, Rindö redutt och Oscar-Fredriksborg kompletteras med övriga mindre kända batterier i en detaljerad beskrivning i ord och bild. För många orginalritningar är det första gången de är tryckta i en bok. Även avsnittet över Oscar-Fredriksborg bjuder på mycket nytt material.

Lars A. Hansson har under flertalet år studerat Vaxholmslinjen och dess historia via arkiv och besök. Här har den lokala experten Anders Lövegard varit till stor hjälp som faktagranskare och bildleverantör.

Beställning:

Boken kostar 150:- + 70:- porto. Förskottsbetala 220:- till bankgirokonto 5052-9270. Var noga med att komma ihåg ditt namn och adress. Boken skickas så snart det går, max 1 vecka efter beställning.

One thought on “Vaxholmslinjen

Comments are closed.