Anläggning 8 Boden

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 15/04/2016
13:00 - 15:00

Kategorier Inga Kategorier


anl8Denna ytterst mytomspunna och gigantiska anläggning kommer öppnas under en dag, 15 april.

Under stängningen av Södra Åbergsfortet har Statens Fastighetsverk upptäckt handlingar som tyder på att det finns kvarlämnade saker i Anläggning 8. Detta har intresserat statsmakterna så mycket att de beslutat sig att återöppna anläggning 8 under en dag för att se om det stämmer. Under denna dag har bunkertours.se fått tillträde under två timmar för max 15 personer.

Min personliga reflektion är att efter mycket långt samarbete med SFV och även FortV, tex i bevarandet av batteri Landsort, så har jag fått möjligheten att gå in i denna unika anläggning helt lagligt för dokumentation och även ta med mig 14 andra.

Med oss som guide kommer överstelöjtnant Lurleen Adaktusson från I 19 vara. Hon har under de senaste fem åren studerat och forskat runt anläggning 8 och kommer kunna berätta och beskriva vad de numer tomma rummen en gång användes till.

Bokning genom länken nedan. Transport till Boden sker i egen regi.

Bokningen är nu stängd till detta Aprilskämt.

Bokning

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Inlägget finns i kategorierna . Bokmarkera permalink.

One thought on “Anläggning 8 Boden

  1. Det var en mycket stor anläggning. Fem inslag i berget. Tillbringade 9 månader där på 1970-talet. Det var fint att efter en natt i berget ta sitt morgonkaffe uppe på ”hjässan” när vädret var fint. Vidunderlig utsikt över Boden hade man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *