En maxar helg

Den var så fylld av bunkrar att jag inte skriver förän torsdagen pga trötthet! Vi möttes för styrelsemöte i SFHF under fredagskvällen och stannade uppe till ca 02 med massa snack och tittande på bunkerbilder. Lördag var det samling vid bryggan till Järflotta gård vid 10:30 för överfast till Järflotta och resterna av batteri JF, 24 cm pjäser. Totalt 21 persner från föreningen gick söderut på ön och började vid den bevarade pjäsen som vi tittade i och under. Hela pjäsen är bevarad men utrymmet under är plomberat. Fortsatte sedan till de övriga två rivna pjäserna och resterna av kommandoplatsen i ett fjärde bergsutrymme.
Tillbaka på fastlandet ca 16, direkt iväg hem, slängde på mig en ny skjorta och iväg på fest hela kvällen.
09:00 söndag morgon har jag hämtat en hyrbil och nyckel till en till för att möta 17 engelsmän på Skavsta för en dagstur i Oxelösundsområdet. Många av dem startade 02 och kom sedan hem runt midnatt, efter en hård dag under min guidning (vilket alltid är högst tempo!).
Vi började med det största civila skyddsrummet i Oxelösund, något som england knappt hade alls och därför intressant.
Vid 10 var vi ute vid Femöre och började på ytan som mina specialvisningar brukar vara. Mättornet, pjäserna och avklädning av 2.pjäs för dagens övning.
Lunch och fortsatta övningar under jord till 16:30, jag var mest uppe i 2.pjäs och snurrade runt och eleverade den med de som ville och kunde klättra upp.
När vi var klara hade vi några timmar över innan de skulle vara på Skavsta igen. Då hade jag fått låna nycklarna till DC Oxelösund och efter lite strul med nycklen så var vi inne.

En mycket lyckad helg, trött efteråt men intresset för både Järflotta och dagsturer finns där och det kan bli fler turer av båda slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *