Södra England 14-17 augusti – flyg och bunkrar

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 14/08/2015 - 17/08/2015
Hela dagen

Kategorier Inga Kategorier


Följ med till södra England i en kombinationsresa för flyguppvisning och bunkrar. Huvudmål är Avro Vulcan och tunnlar runt om i södra England från andra världskriget och kalla kriget.

När: Fredag-Måndag 14-17 augusti
Start: Turen börjar på Gatwicks flygplats under EM 14/8, när majoriteten landar 12:10.
Slut: På Gatwicks flygplats när flight mot Arlanda lämnar Måndag morgon 17/8.

Tempo: 4 av 5 kanoner. Långa dagar i fält med fältlunch alternativt kortare lunchstopp. 3-4 timmars sträckor i bil kan förekomma. Långa tider i bunker/berganläggningar, delvis i krävande miljö.
Delmål:
Att bese en den sista flygbara Avro Vulcan under sitt sista flygår. Det är bekräftat att efter denna säsong kommer XH558 aldrig flyga igen. Den andra dagen kommer dedikeras till bunkrar i södra England, lite oklart vilka just nu men med focus på kalla kriget.

Resans karaktär: Boende är på pubar eller hotell. Vi äter frukost och middag sittande men de flesta luncher är ala smörgåsar eller bensinmackskorv.
När vi rör oss i egna bilar så har vi dock möjligheten att byta resmål om något på kort varsel blir inställt. Bunkertours.se kommer inte kunna ge tillbaka några pengar vid inställda arrangemang där utgifter redan finns, problem som varken är av individuell eller grupp karaktär. Arrangemang som ställs in utan utgifter kommer sänka totalpriset. Vid sjukdom i gruppen så kommer den personens välbefinnande att prioriteras mot gruppens önskemål på bunkrar/flygplan.
Vi kommer att åka runt i större medelklassbil.

Grundplanering:
Fredag 14/8: Efter ankomst Gatwick kommer vi bege oss söderut mot Kent och Sussex där vi besöker några underjordsanläggningar vid Dover. En vandirng runt St Martin’s Battery och the Drop Redoubt. Efter en kort bilresa utforskar vi Hougham battery and Lydden Spout med ett underjordiskt plottingrum. Här behövs handskar och en kort vandring sker i en låg tunnel.
Övernattning i Wartling på B&B.
Lördag 15/8: Dagen börjar under jord med Wartling Rotor bunker: Till stor del en förlaga för våra lfc, som redan under kriget hade en teater liknande de ”kyrkor” som vi senare utrustade våra lfc med. Volontärer hjälper till att hålla vattnet i schack här men som synes på bilderna är bunkern i dåligt skick. http://www.subbrit.org.uk/rsg/sites/w/wartling/
Efter det beger vi oss till Beachy Head väster om Eastbourne. Härifrån har vi häftiga vyer över flyguppvisningen. Program och aktörer finns här. Förutom Avro Vulcan gör Battle of Britain memorial flight ett av många uppvisningar. De inkluderar flertalet Spitfire and Hurricane, samt ofta också en Dakota (Englands enda Avro Lancaster är vanligen med men har bränt en motor och kör inte denna säsong). Förutom dessa kommer ett antal moderna plan också visa upp sig.
14:32 flyger Vulcan liknande nedan.
Vi kommer sedan ta bilen upp till området runt Rochester och bo på Premier Inn Chatham/Gillingham (Victory Pier) i dubbelrum.

Söndag 16/8Shorts bunker system: 09:30 start. Troligen behöver vi lämna hotellet runt 08:00. Mer info; http://thetimechamber.co.uk/beta/sites/deep-shelters-air-raid-shelters/shorts-tunnels-and-factory-rochester
Ramsgate tunnels: 14:00 En off-the beaten track visning av detta tunnelsystem nära Dover och kanalen.
Övernattning sker på hotell vid flygplatsen.

Förändringar i planeringen: Kan ske på kort varsel.

Antal: max 4 personer.

Pris: 3500:-.

Vad ingår: Alla inträden, guidningar. Bilhyra och drivmedel. Del i dubbelrum. Alla frukostar.
Vad ingår inte: Mat och dryck. Resan till och från Gatwick. Singelrum om så önskas och det går att ordna.

Bokning: Sker genom kontakt med lars@bunkertours.se. Bekräftelse av plats sker genom att bokad flygbiljett kan uppvisas eller att 1000 SEK sätts in på konto. Dessa pengar kan endast fås tillbaka om platsen kan övertas av någon annan.

Inlägget finns i kategorierna . Bokmarkera permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *