Oscar-Fredriksborg

I lördags var det dax för besök på och i Oscar-Fredriksborg på Rindö, Stockholm. Jag hade satt ihop ett dagsprogram tillsammans med övriga i styrelsen för SFHF för ett extra årsmöte som vi hade senare på dagen. Jag fick åka med Andreas från Katrineholm och vi han upp till 0930 färjan så vi också tittade som hastigast på rsterna av 12.batteriet vid Rindö redutt innan vi begav oss till Oscar-Fredriksborg, där Erik från museet väntade för en nästan 2 timmars guidning av både undre och övre verket. Både nedre verket med sina pjäsplatser och den maskincentral som finns i närheten drog till sig mycket intresse från de 16 medlemmarna och gäster. Sedan gick vi uppför och ut på övre verket där de självsänkande 24 cm pjäserna förut stod. De som sedan flyttades ut till Järflotta och nu har delvis återkommit till O-F.
Efter en macklunch så fick vi ett över 2h långt föredrag av Anders från FOI som beskrev de stora sprängtesttunnlarna i Älvdalen. Som syns i tidigare inlägg var jag där i maj i år och hade sett större delar av hans presentation förut men det fanns också en hel del nytt han besrättade. Bland annat så visades rörliga bilder från tester av bilbombsförsök från sommaren.
Efter ett kort årsmöte så fick vi också en intressant föredragning av Björn om hans bokprojekt runt PS-08 radarsystemet innan vi tog färjan till Vaxholm och bilen till Nyköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *