Pansarfuriren – ny bok ute i December

front_webPansarfuriren

Boken går redan nu att beställa och kommer att kunna skickas ut innan jul 2015. Se denna sida för beställningsinformation.

Berättelsen om Hindrich Edvardsson är till stor del också berättelsen om tre och ett halvt år under Thore E. Haléns (född 1924) liv.

Jag lärde först känna Thore för ca 3 år sedan och fick hans manus. Tyvärr har det sedan tagit så lång tid innan vi kom i tryck med hans berättelse om livet som Pansarfurir under beredskapen i Sverige. Men nu är vi i mål och boken kommer ut inom kort.

Boken speglar också befolkningens levnadsförhållanden och hur de påverkades under den här tiden. De nu avvecklade landskapsregementenas roll under århundradenas lopp speglas även.

Kapitel och delar enligt följande;

innehåll

Som för många unga pojkar i Sveriges historia formade värnplikten dem till män – men under dessa år fanns andra världskriget som ett hot.

Historien satte spår i Hindrich, både psykiskt och fysiskt. Han blev sårad, upplevde död och lemlästning men även kvinnors kärlek, passion och svek.

Inte minst är det en berättelse om livet som soldat i den nyuppsatta svenska pansarkåren och den anda och gemenskap som formade, i många fall, livslång bekantskap.

Thore är en erkänd konstnär och har själv illustrerat alla teckningar i boken. Här kommer några exempel;

baksida

 

Två sidor ur boken;

sid16
 

sid43

 

Boken går redan nu att beställa och kommer att kunna skickas ut innan jul 2015. Se denna sida för beställningsinformation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *