Specialguidning Landsort 15,2 och 12 cm

Lördag 17 augusti sker en längre rundvandring på Landsort med besök i båda bevarade pjäserna, en 15,2 cm m/98 och en 12 cm m/70.

Pris: 200 SEK. Inkluderar guidning i båda pjäserna och resten av ön. Ej inkluderat ev. kiosk, båtfärden och parkeringen vid Ankarudden.

Start: Vid Ankarudden minst 10 min innan avgång 10:05.

Vi går sedan genom det gamla batteriets område och går in i den bevarade pjäsen. En vandring på cirka 3 km norrut med stopp vid resterna av det moderna 12/70 (ERSTA) och avslutning vid den bevarade pjäsen. Vi besöker resterna av s-platsen, någon annan pjäs och förråd på vägen.

Max antal är 20 personer, varav 10 st åt gången i den moderna pjäsen. Vid fler än 10 anmälda blir det alltså minst 1 timmes väntan före eller efter sin rundvandring i pjäsen. Det finns egna objekt att leta upp under tiden.
Alla platser är fn uppbokade men 1 st på väntelista. För att hamna på väntelistan kontakta enligt nedan.

Anmälan sker via lars@bunkertours.se. Anmälan är bindande och kostnaden fås endast tillbaka om en annan kan ta platsen. Betalning sker på plats eller i efterskott vid frånvaro.

Guide under dagen är Lars A. Hansson, som har guidat på Landsort sedan 2005. Han har även publicerat och skrivit in böckerna om ERSTA, Holmögadd och ett kortare häfte om batterierna på Landsort.

Båten avgår sedan Landsort 17:30. På grund av sommar och många dagsgäster på ön får vi räkna med att gå tillbaka till byn för att ta båten, dvs återigen en promenad på 3 km.