Två bokprojekt

Ni som talat med mig under de gågna åren vet att jag spenderat rätt mycket tid (se även bloggen) på Landsort under återställningen av 12/70 batteriet. Jag har sedan en tid tillbaka börjat sätta detta i en bok som jag hoppas ska kunna komma ut under nästa år, även om återställningen inte är helt klar tills dess. Troligen till nästa sommar med förhoppning om att det då finns en visningsverksamhet på Landsort av den bevarade 12/70 pjäsen och att boken kan säljas där.
Tanken är att boken ska berätta en del om ön, att leva där, om det gamla batteriet under kalla kriget och det nya, både uppbyggnad och rivning, samt en hel del därimellan.
Dock har det arbetet legat nere nu sedan 1½ månad då jag fått ett nytt projekt. Om Landortsboken beskriver den sista rivningen av ett 12/70 så finns det ett färdigt manus om den första rivningen, den av Holmögadd. Manus av S-O Eriksson med viss hjälp av mig själv. Mycket bilder från arkiv både från den aktiva tiden och under rivningen.
Tanken är att göra en bok om spänner mellan 1943 och 2000 och som börjar med hela text och bildmassan från Rasmusson bok om Holmögadd. Där den ta slut vidtar Eriksson’s manus.
Layouten är i full gång och planerad release är innan jul.

För mer info om dessa projekts status, se ersta1270.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *